Duurzame tuinmeubels

Als je bezig bent aan je tuin wil je natuurlijk tuinmeubels en materiaal hebben wat lang meegaat en wat je niet binnen een jaar al weer moet weggooien. Kies daarom voor duurzame tuinmeubels. Dit is wel even een investering maar je bent op de lange termijn veel minder kwijt dan dat je ieder jaar weer nieuw materiaal moet kopen. Deze gaan namelijk vaak jaren en jaren mee. Hier lees je meer over duurzame tuinmeubels, wat het is en hoe lang het meegaat in je tuin.

Metaal

Metaal is heel stevig materiaal en gaat vaak ongeveer 30 jaar mee. Je hebt heel veel verschillende tuinmeubelen en materiaal en metaal, eigenlijk alles wat je je kunt bedenken voor je tuin heb je ook wel als metaal verkrijgbaar. Hier lees je een aantal meubelen die je als betaal kunt verkrijgen.

  • Tuintafel
  • Tuinstoelen
  • Pilaren voor de schutting
  • Bankje
  • Schommel voor de kinderen

Zo heb je nog veel meer materialen voor de tuin.

Het voorwerp wat het meeste gebruikt wordt voor de tuin is metalen pilaren voor de schutting. Dit maakt ze schutting namelijk heel stevig aangezien als je voor een houten schutting kiest deze bij een stevige wind gemakkelijk om ver kan vallen. .

Ook is een tuintafel en tuinstoelen erg populair om te nemen als duurzame tuinmeubel. Als je namelijk voor een tafel of stoel kiest van hout gaat dit in de zomer zelf vaak nog wel goed mee maar in de winter als je er geen gebruik van maakt valt er veel regen op en wordt het vies en ontstaat er houtrot en dan kan het snel gedaan zijn met je tuinmeubel. Kies dus voor metaal en als je toch nog gebruik maakt van een hout bankje zet die in de winter dan binnen.

Hardhouten tuinmeubels

De meeste materialen van hout gaan niet lang mee maar als je voor hardhout kiest is dit heel anders. Dit is heel erg stevig en gaat ongeveer 25 jaar mee. Dit is dus ideaal als je helemaal niet houdt van metaal en je van hout ben maar toch meubels wilt die lang mee gaan. Ook een voordeel van hardhout is dat je geen splinters krijgt om dat er een mooie harde gladde laag zit wat je tuinmeubels ook stevig houdt. Hardhouten tuinmeubels heb je vaak ook weer in heel veel verschillende soorten meubels verkrijgbaar hier lees je een aantal punten.

  • Tafel
  • Stoel
  • Schutting
  • Bankje

Een hele bekende die veel gebruikt wordt is een tafel van hardhout. Deze ziet er heel mooi en modern uit en gaat dus ook nog eens lang mee. Deze tafel heb je ook in veel verschillende stijlen. Je hebt een grote eettafel maar ook kleine tafeltjes om in de zomer op een zonnige dag lekker een kopje koffie te drinken.

Daarnaast stoelen van hardhout zie je ook heel vaak terug in de tuinen. Deze zijn erg populair. Het grootste voordeel is dat deze moeilijk kapot gaat, als je een gewone stoel hebt van normaal hout dan kan het zijn dat die doorzakt. Bij hardhout gebeurd dit dus niet.

Het laatste wat we over hardhout nog behandelen is de schutting. Deze zie je ook wel terug in tuinen maar de schutting van metaal is veel populairder, aangezien de schutting van metaal toch nog het alle stevigst blijft. Een hardhout schutting is ook een prima optie alleen als er echt een harde stevige wind komt kan er wel schade ontstaan aan je schutting. Zorg er daarom voor dat je schutting dan in ieder geval heel goed vast staat om zoveel mogelijk schade te voorkomen. Maar de voorkeur is kies voor een schutting van metaal.

Kunststof

Kunststof tuinmeubelen zie je meer terug op campings en op het strand en wat minder in je eigen tuin. Echter zijn kunststof tuinmeubelen wel erg mooi en ook vaak niet te duur. Kunststof tuinmeubelen gaan vaak ongeveer een jaar of 10 mee, maar dit verschild ook per tuinmeubel. Het voordeel van kunststof tuinmeubelen is dat het niet snel kapot gaat en dat de overlevingskans bij heftig weer vaak heel groot is. Het nadeel van kunststof tuinmeubelen is wel dat als er eenmaal een stuk kapot is deze eigenlijk bijna niet te repareren is. Hier lees je meer over een aantal kunststof tuinmeubelen.

Kunststof stoel

Kunststof stoelen is duidelijk de populairste kunststof meubel. Deze zie je niet alleen maar in de tuin maar ook binnen, op het strand, op een camping en op een vakantiepark. Deze stoelen zijn van heel goed materiaal en dus heel duurzaam omdat ze zo goed mee gaan en niet veel kosten. Daarom wordt er heel veel gebruik gemaakt van deze stoelen.

Kunststof tafel

Als je op een vakantiepark komt zit er vaak bij de stoel ook een kunststof tafels. Deze vakantieparken kiezen dus expres hiervoor omdat het nogmaals goedkoop is en lang mee gaat. Ook in de tuinen zie je die wel regelmatig terug. Ook hebben deze tafels een gat in het midden voor een parasol.

bamboe

Bamboe tuinmeubelen worden over het algemeen niet zoveel gebruikt maar in een mooie luxe tuin zie je ze wel bijna altijd staan. Dit komt omdat het een mooie sfeer geeft aan je tuin en je tuin ook een thema krijgt als je alles in bamboe stijl doet. Dit is dus erg leuk als je dit wilt voor je tuin en je een projectinrichting hebt gemaakt hoe het er uit moet komen te zien. Bamboe meubels gaan vaak ongeveer 15 jaar mee. Het voordeel van bamboe is dat het lang mee gaat en het vaak comfortabel zit vanwege de zachte buitenkant. Hier lees je meer over bamboe tuinstoelen en tuintafels.

bamboe tuinstoelen

Bamboe tuinstoelen zie je eigenlijk meer meer terug als een bankje maar deze heb je zeker ook in stoelen verkrijgbaar. Je hebt deze vaak in verschillende stijlen verkrijgbaar. Hoog, laag, groen, rood, oranje alles wat je maar kunt bedenken en is dus erg leuk voor de tuin.

bamboe tuintafels

Deze zijn niet heel populair maar is wel erg mooi. Deze heb je ook in dezelfde stijlen verkrijgbaar als de bamboe tuinstoelen. Hoge tafels, lage tafels en noem zo maar op.

Dit waren de duurzame tuinmeubels. Kies hier dus ook echt voor zodat je meubels hebt die lang mee gaan. De conclusie hieruit is dat het stevigste metaal is en het goedkoopste materiaal is kunststof. Op internet vindt je genoeg van deze artikelen en dan komt een meubelleverancier het bij je leveren. Vaak wil de meubelleverancier de meubels ook nog zelf wel in je tuin plaatsen en is dus een inbegrepen service.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.