5 Doeltreffende SEO tips voor je weblog

Wanneer je een weblog hebt wil je altijd meer bezoekers trekken. Voor de interactie, populariteit en voor de inkomsten van je blog is dit belangrijk. Met SEO (Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands) zorg je ervoor dat je weblog beter vindbaar is voor de zoekmachines.

Met onze 5 tips zorg je ervoor dat je hoger scoort in Google!

1. Gebruik zoekwoorden

Gebruik diensten zoals de Google Keyword tool en Ubersuggests om snel te achterhalen op welke zoekwoorden en veel gezocht wordt. Als je dit eenmaal weet kun je deze zoekwoorden gebruiken om nieuwe artikelen te schrijven, deze in titels te gebruiken enzovoorts.

2. Zorg voor links

Dit is de eeuwenoude methode om hoger in Google te scoren, zorg voor backlinks. Als jee en beetje creatief bent dan kun je op eenvoudige en goedkope manieren aan backlinks komen. Denk aan social media links, maar een andere goede optie is gastbloggen. Schrijf eens artikelen voor andere blogs, hiermee verzamel je ook backlinks.

3. Zorg voor updates

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die regelmatig updaten. Ze merken het wanneer er voor een lange tijd geen nieuwe artikelen zijn geplaatst. Als je maar lang genoeg wacht dan schuif je automatisch steeds weer een plekje terug. Zorg dus dat je regelmatig nieuwe content toevoegd.

4. Laat je bezoekers content delen

Zorg ervoor dat je bezoekers makkelijk je blogposts kunnen delen. Maak een knop waarmee je in 1 klik je link kunt delen op Facebook, Twitter en andere social media kanalen. En zorg ervoor dat mensen je pagina’s kunnen liken. Deze shares en likes tellen allemaal mee voor je Google score.

Wees niet bang en droom groots. Zorg dat je jouw zaakjes op orde hebt, denk aan de 7 geesten. Als je droomt dat je een populaire blog kunt maken en er tegelijkertijd veel tijd in steekt, nieuwe content plaatst en de dialoog aangaat kun je zeker nu nog een populaire blog vormen.

5. Ga voor interactie

Zorg ervoor dat je de dialoog met je bezoekers aangaat. Moedig ze aan om te reageren op je berichten en antwoord ook op vragen die worden gesteld. Op deze manier creƫer je nog meer unieke content. En dat is iets waar Google gek op is!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.