Starten met bloggen

De eerste stap is verzinnen waar je over gaat bloggen of een uniek idee. De volgende stap is gewoon te beginnen. Nog langer voorbereiden geeft het gevaar dat je blog nooit afkomt of dat je te lang blijft voorbereiden. Het gaat uiteindelijk om het bloggen. Je blog hoeft niet gelijk perfect te zijn. We bespreken hier een aantal stappen.

Bedenk een naam

Misschien wel de lastigste stap, hier hebben de meeste mensen moeite mee. Je kan de naam immers niet zo maar even snel veranderen. Als je een uniek idee hebt is de naam meestal wel makkelijker.

Enkele tips:

  • Het is een voordeel als mensen meteen aan de naam kunnen zien waarover je blog gaat
  • Voor je vindbaarheid in Google is het geen slecht idee om woorden te gebruiken waarvan je weet dat erop gezocht wordt. Een echte ‘merknaam’ van onbestaande woorden kan heel erg leuk zijn, maar in dit opzicht wel iets minde praktisch (wat betreft het punt hiervoor overigens vaak ook)
  • Hij moet nog beschikbaar zijn, check dus meteen of er een domeinnaam beschikbaar van is.
  • Neem een naam die makkelijk te onthouden is

Kies een platform

Er zijn verschillende platforms waar je uit kan kiezen om eenvoudig een blog te maken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Blogger en WordPress gratis aan de slag met je blog. Maar als je een domeinnaam wilt of meer functies dan moet je toch zelf gaan hosten.

Kies een uiterlijk

Als je voor WordPress of Blogger gaat dan kun je gebruik maken van een van de vele WordPress thema’s. Deze kun je eenvoudig aan je site toevoegen en aanpassen.

Wil je echt een serieus ontwerp dan kan je er altijd nog 1 laten maken. Dit kost echter wel flink wat meer geld.

Beginnen

Daar draait het natuurlijk allemaal om, het bloggen zelf. Zorg dat je website online is, je domeinnaam geregistreerd is en begin gewoon met bloggen. De berichten blijven staan, je kunt je site daarna nog steeds naar wens aanpassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.