Weblog diensten

Er zijn verschillende adressen waar u een gratis weblog kunt maken. Het heeft meestal de mogelijkheid om de look van je blog aan te passen. Sommige diensten, zoals wordpress.com, bieden ze ook de mogelijkheid (gewoonlijk voor vergoeding) om uw eigen domeinnaam te gebruiken, ook wel domeinmapping genoemd.

Houd er rekening mee dat een gratis weblog gratis services, u kunt geen advertenties plaatsen, zodat u op deze manier geen geld kunt verdienen met uw website. Hieronder vindt u een lijst van enkele websites waar u uw eigen gratis weblog kunt maken.

Blogger.com/Blogspot.com
Blogger.com is onderdeel van Google. U kunt een gratis weblog opstellen en kiezen uit verschillende sjablonen voor de look van uw weblog. U heeft ook de mogelijkheid om HTML en CSS aan uw website aan te passen. U heeft een limiet van 1 GB om foto’s te uploaden naar uw blog via Picasa. Daarnaast kunt u onbeperkt berichten in uw blog schrijven. U kunt ook AdSense gebruiken om geld te verdienen met uw Weblog.

WordPress.com
Wordpress.com is de tegenhanger van WordPress.org. Met deze laatste kunt u uw eigen weblog installeren in uw eigen domein en webhosting. Met WordPress.com is het mogelijk om een ​​blog te maken met de nieuwste versie van deze online blogging software. Er zijn meer dan 200 thema’s waaronder u kunt kiezen om uw eigen stijl aan uw blog toe te voegen, en u kunt ook elk item aanpassen. Daarnaast zijn er ingebouwde statistieken waarmee u kunt volgen hoe populair uw blog is. U heeft toegang tot diverse widgets om uw blog meer inhoud en vorm te geven. WordPress.com is gratis, maar de advertenties worden soms af en toe ingeschakeld. Voor een vergoeding kunt u het uitschakelen.

tumblr
Tumblr is ook een gratis service waarmee u uw eigen weblog kunt bijhouden. De service is meer dan WordPress en Blogger. U kunt Tumblr zien als een soort kruis tussen Twitter en een weblog. Het heeft de mogelijkheid om allerlei publicaties te publiceren, zoals in een normale weblog, maar u kunt ook nieuws van andere mensen lezen en andere Tumblr-gebruikers volgen en hun publicaties in hun eigen blog uploaden. Tumblr heeft als doel om blogging te versnellen omdat het browser plugins of smartphone apps kan gebruiken. Tumblr berichten kunnen eenvoudig bestaan ​​uit individuele afbeeldingen, gedichten, tekstfragmenten, video’s, enz. De site wordt gekenmerkt door mooi ontworpen thema’s waaruit u kunt kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.